Så här såg det ut på Byske camping år 2014. Trots att vädret inte varit lika gynnsamt för campingarna i år så är campingplatsen i princip fullbokad. Det höga besöksantalet har dock dröjt för flera campingar. Foto: SVT

Campingar inväntar förutspådd besöksboom

Uppdaterad
Publicerad

I sommar förväntas besöksrekord på campingplatserna i Sverige. Men i Skellefteå väntar man fortfarande på sol och norrmän.

En risig start på sommaren med få soldagar gör att norrmännen som brukar invadera Skellefteå stannar hemma.

– De har bra koll på väderprognoserna. Som det är nu väntar de med att komma hit, säger Skellefteå kommuns campingchef  Marie Lindqvist Holmlund.

Västerbottens enda femstjärniga camping i Byske är i princip fullbokad. Som den alltid brukar vara den här veckan. En majoritet av gästerna kommer från nordnorge. Men i Skellefteå finns platser kvar och den yta som stängts av på grund av att en ny vattenförsörjning grävs har egentligen inte behövts i sommar.

LÄS MER: Allt fler svenskar semestrar i länet

Enligt branschorganisationen SCR Svensk Campings årliga bokningsundersökning ska 2017 bli en rekordsommar.

– Det är fullständigt strålande såklart. Det har varit flera år nu med väldigt bra resultat, säger Lars Isacsson, vd för SCR Svensk Camping.

TV: Hör Christers supertips för en regnig campingdag

Drygt hälften av organisationens medlemmar får fler bokningar jämfört med sommaren 2016, och ytterligare 40 procent beskriver läget som oförändrat.

– Men jag tror inte att det blir rekord för oss, säger campingchef Marie Lindqvist Holmlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.