Hälsocentralerna har fullt upp med vaccinering just nu. Foto: TT, Johan Nilsson

Hårt tryck på hälsocentralerna i Västerbotten: ”Svårt att hinna med”

Uppdaterad
Publicerad

Hälsocentralerna som ansvarar för vaccineringen av befolkningen i Västebotten är enligt regionen ansträngd just nu. Detta gör att vanlig verksamhet kan ta längre tid.

– Det är ett otroligt hårt tryck på primärvården i länet just nu, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare.

Från och med måndag kan personer födda 1951 och tidigare boka tid för vaccination. Brev från regionen med information har skickats ut till dessa personer.

– Även vuxna som delar hushåll med dessa personer kan vaccineras nu, men de måste boka egna tider, säger Ronny Lestander, vaccinsamordnare i regionen, i ett pressmeddelande.

Personer 70 år och äldre behöver inte vänta på brevet från regionen utan kan boka tid redan nu boka tid för vaccination genom att logga in på 1177.se eller genom att ringa valfri hälsocentral. Tid för vaccination på central vaccinationsmottagning i Umeå och Skellefteå bokas på samma sätt.

”Svårt att hinna med vanlig verksamhet”

Primärvården i länet som ansvarar för vaccineringen har fullt upp med vaccineringen just nu och detta påverkar den vanliga verksamheten och vårdbesök kan ta längre tid än vanligt.

– Det är ett otroligt hårt tryck på primärvården i länet just nu. Det är svårt att hinna med vanlig verksamhet och det är viktigt att förstå att fokus just nu är att rädda liv genom vaccinering mot covid-19, säger Ronny Lestander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vaccinering i Västerbotten

Mer i ämnet