Hur minns du dagen för flygolyckan i Umeå?

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått ett år sedan flygolyckan i Umeå förra sommaren där nio personer omkom. Hur minns du den dagen? Dela med dig av ditt minne i vår chatt.

Hur minns du dagen för flygolyckan i Umeå?

Pinnat inlägg

Hej och välkomna! Här delar vi under dagen de minnen vi har från den 14 juli för ett år sedan när ett flygplan kraschade på Storsandskär i Umeå.

Tack alla ni som delat med er. Nu stänger vi denna chat för idag.

Izabelle • Satt hemma vid datorn när det ploppade upp på mobilen att en svår flygolycka har skett i Umeå. Känslorna svämmade över och tårarna började forsa för det var så hemskt.

Jack Petree • Yes, we were visiting family in Umeå at the time. It's always a horrible feeling when you hearing about something like that, and the video footage was worse. I hope the families of those that died are have found some peace and healing.

Kjell • Tänkte den dagen att nu händer det nog snart en flygolycka.Senare på dagen så....

William • Jag var på Helsingfors flygfält på väg hem från Polen när jag läste nyheten om olyckan

Annika • Jag och maken satt på flygplatsen i Visby och väntade på flyget hem till Umeå. Under väntetiden läste vi nyheterna och såg att ett plan kraschat i Umeå och snart fick vi också läsa att alla ombordvarande omkommit. Enda gången som jag minns att jag känt obehag inför att gå ombord på ett flygplan.

Elin • Vi var utomlands då, på en charterresa. Mitt barn mådde inte så bra och betedde sig därefter, och det präglade hela familjen. Jag kände mig ärligt talat ganska trött på allt. Läste nyheter från Sverige och såg att ett plan kraschat. Insåg då att många förlorat sina anhöriga/barn. Det gav perspektiv på livet... Vi bor långt från Umeå, men jag har verkligen känt med de drabbade, vilken sorg!

Kurt-henrik Lantto • Jag satt och väntade på tågstation på att tåget från ö- vik skulle komma när jag fick nyheten om den hemska olyckan och att alla 9 omkommit 😢😰

Hot Whiskey • Det är verkligen en "var-var-du-känsla" för oss Umeåbor. Det var så starkt och jag kan inte dra mig till minnes en händelse i modern tid som känts lika omfattande lokalt. Alla har på något sätt blivit berörda av den här fruktansvärda olyckan på ett eller annat sätt. Vi glömmer aldrig sorgen eller hur vi kände när nyheten kom.
All kärlek till berörda och de anhöriga.

Christina • Jag satt på tåget upp till Sundsvall när jag läste om olyckan samt noterade tågförseningar på grund av avspärrningar. Bytte tåg i Sundsvall vidare upp mot Umeå och undrade om vi skulle komma fram i tid då jag hade ytterligare tåg att åka med. Minns att jag tittade mot Storsandskär och det kändes så overkligt att veta att flera personer mist livet där. Jag hann med mitt tåg, men det kändes som en världslig sak den kvällen. Många tankar till de omkomna anhöriga, nära och kära denna dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet