Ida Boström har avlidit efter sin kamp mot cancer. Hon blev 39 år gammal. Foto: SVT

Förde en hård kamp mot cancer – Ida Boström har somnat in

Publicerad

Ida Boström som engagerat svenska folket med sin kamp mot cancer har avlidit vid en ålder av 39.
– Det ni har gett mig är så stort att jag inte kan finna ord att beskriva min enorma tacksamhet för allt det ni har gett mig, skrev hon i ett känslosamt farväl på Facebook.

2010 fick Ida Boström från Vännäs beskedet om att hon drabbats av bröstcancer. Cancern spred sig senare till skelettet och hon fick veta att hon inte skulle överleva sjukdomen.

I  december kom beskedet att hon skulle genomgå en sista operation för att försöka klara sig fram till jul. Några timmar efter operationen dog Ida Boström, omgiven av sin familj.

I ett känslosamt inlägg på hennes Facebook-sida hade hon skickat en sista hälsning till alla som följt hennes kamp.

”Älskade vänner. Läser ni den här texten så har jag tyvärr inte klarat det”, skriver Ida Boström i ett inlägg som publicerats av hennes man.

”Jag vill att ni ska veta att allt ert stöd betytt så oerhört mycket för mig de senaste åren, er kärlek, ert engagemang, att ni har gett mig verktyg för att förlänga livet och fått se mina barn växa upp. Det ni har gett mig är så stort att jag inte kan finna ord att beskriva min enorma tacksamhet för allt det ni har gett mig. Älskar er!!!”

Hon engagerade svenska folket med sin kamp mot cancern.

Ida Boström blev 39 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer