Foto: SVT

Idylliskt midsommarfirande med hästskjuts och folkdans

Uppdaterad
Publicerad

Barn och vuxna har under midsommaraftonen samlats på Gammlia i Umeå för att tillsammans fira högtiden. Kransar binds, midsommarstången reses och det bjuds på både sång och dans.

Det är många som under midsommarafton har samlats för det traditionsenliga högtidsfirandet på Gammlia i Umeå. Besökarna ges möjlighet att både binda sig en midsommarkrans och hjälpa till att klä midsommarstången.

På plats bjuds det upp till dans och lek och under dagen blir det även sång, spel och folkdans från musiker och Björksta folkdanslag. Det erbjuds även hästskjuts vid dammen, tunnbrödsbakning i bagarstugan och fiskdamm och popcorn för barnen.

– Omkring 250 personer dansar runt stången och det är säkert flera tusen människor här på området, säger SVT:s Moa Frygell som befinner sig på platsen.

Hur firar du midsommar? Skicka gärna in dina bilder till oss på svt@vasterbotten.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.