Foto: TT

Inbrottsvågen: Ytterligare en takkupp i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har ytterligare en rififikupp anmälts i Skellefteå. Nu har fyra snarlika kupper inträffat på mindre än en vecka.

– Man måste väl ändå tro att det finns samband, säger Catrin Hedqvist, RLC-befäl vid polisen.

På mindre än en vecka har inbrottstjuvar slagit till på liknande sätt vid fyra tillfällen. Inbrottstjuvar har sågat sig in genom taket för att slå till mot bankomater – först i Skellefteå och sedan två gånger i Umeå.

Under natten har ytterligare en kupp anmälts till polisen. Klockan 02.41 mellan tisdag och onsdag har polisen fått kännedom om ytterligare ett inbrottsförsök.

– Det är på Ica Maxi i Skellefteå de tagit sig in, säger polisens RLC-befäl Catrin Hedqvist till SVT Nyheter.

Polisen ser samband

Inbrottstjuvar ska alltså ha sågat sig in genom taket på Ica Maxi och tagit sig in i bankomatrummet. Precis på samma sätt som vid de tre tidigare stötarna.

– Man måste väl ändå tro att det finns någon typ av samband eftersom det har varit i både Umeå och Skellefteå på raken nu, säger Hedqvist.

Jagar ledtrådar

Inbrottet upptäcktes av väktare men det är i nuläget oklart om någonting har blivit stulet. En anmälan om grov stöld är upprättad och en teknisk undersökninger kommer att genomföras under dagen.

Nu är polisen på jakt efter personer som kan ha sett någonting.

– Vi vill hemskt gärna ha in iakttagelser självklart. Vi vill få tag i så mycket ledtrådar och vittnesmål det bara är möjligt, säger Catrin Hedqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.