Arkivbild. Bilden är ett montage. Foto: SVT

Inför finalmatch tre: ”Det glöder i ögonen på spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen spelas den tredje finalmatchen i damernas basketliga och om Udominate förlorar har Luleå Basket säkrat guldet. Trots att Umeålaget har förlorat de två föregående finalmatcherna tror tränaren på vinst i kväll och har en strategi för hur de ska stoppa Luleå.

– Finalspel ska vara tufft, men jag tror på vinst i kväll, det måste man göra, säger Bo Ågren Malm.

Udominate gick obesgerade genom grundserien i damernas basketliga och slutade tio poäng före tvåan Luleå Basket. Vinsterna fortsatte genom hela kvartsfinalen, men i semifinalen kom årets första förlust. De lyckades ändå ta sig vidare till final, där de möter Luleå Basket – för tredje året i rad.

– Finalspel ska vara tufft, det här är de roligaste matcherna och de som man ser fram emot hela säsong, säger Udominates tränare Bo Ågren Malm.

Har en strategi för hur de ska vinna

Under säsongen möttes de två lagen fem gånger och Udominate vann samtliga matcher. Men när de två lagen nu mötts i finalmatcherna har Umeålagets framgångar stoppats. Den första matchen slutade med en 41-69-förlust på hemmaplan. Den andra matchen, som spelades i fredags, slutade 72-64 till Luleå. Om Luleå vinner kvällens match har de säkrat sin regerande mästartitel – igen. Men Udominate har en strategi för hur de ska vinna den tredje matchen.

– Genom att springa och spela tufft så har vi energi och får ett försprång. Inför finalmatcherna gjorde vi en del justeringar i vårt spel och lade till vissa delar, men det har inte fått den effekt som vi ville, så nu går vi tillbaka till hur vi spelade under säsongen, säger tränaren.

– De glöder i ögonen på spelarna och de är riktigt revanschsugna, det märktes på träningen i går. Jag tror att vi vinner i kväll, jag tror alltid att vi ska vinna, den inställningen måste man ha, annars ska man inte spela finalspel, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.