”Ganska viktigt att kunna erbjuda ungdomar feriejobb” – hör hur kommunalrådet ser på framtiden för sommarjobben. Foto: TT, JanErik Henrikson/SVT

Inga kommunala feriejobb till unga erbjuds i Sorsele

Uppdaterad
Publicerad

Sorsele är en av två kommuner i länet som inte erbjuder ungdomar feriejobb i år. Anledningen är pandemin och kommunens dåliga ekonomi.

– Det är ganska viktigt att kunna erbjuda ungdomar feriejobb. Vi ska ta oss en funderare på om vi ska öka upp budgeten för det här nästa år, säger Kjell Öjeryd (V), kommunalråd i Sorsele kommun.

Sorsele är en av två kommuner i länet som inte budgeterat för feriejobb 2021. Den andra kommunen är Vindeln. I Sorsele ligger kostnaden på runt 50 000 kronor för cirka tio platser. Förra året var läget likadant men när staten sköt till pengar blev det feriejobb till slut.

— Vi har inte lagt någon budget för feriejobben i år. Men vi bevakar om det skulle komma några statliga pengar som förra året. Vi får hoppas på det bästa och kommer det pengar så tar vi nog ett beslut att vi kör även i år, säger Kjell Öjeryd (V), kommunalråd i Sorsele kommun.

I klippet ovan hör du Kjell Öjeryd om hur kommunen ser på feriejobben i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.