Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Udominate har tvingats böta – efter varje match

Publicerad

Med 23 vunna matcher har Udominate Basket hittills gått obesegrade genom årets säsong. Men ekonomiskt har det inte gått lika bra. Då laget stått utan steg 4-licensierad tränare sedan i november har de tvingats böta vid varje match.

I november bröt Udominate Basket med deras huvudtränare Tamara Ruzic. Vad orsaken till att hon fick kliva av sitt uppdrag var har både klubben och Ruzic varit förtegna om. Men enligt Sportbladet berodde det på att spelarna var rädda, kände sig kränkta och inte ville komma till träningarna längre.

När laget bröt med Ruzic gick dåvarande assisterande tränaren Bo Ågren-Malm in och tog över rollen som huvudtränare. Han är dock inte steg 4-licensierad tränare och därför har laget sedan dess behövt böta varenda match. Vad den sammanlagda bötessumman uppgår till är något som lagets team manager Oscar Stenberg säger att ingen har koll på.

– Böterna är betalda och pengarna man betalat med har tagits ur en garantifond. Hur mycket det är vet jag inte, men några tusenlappar skulle jag väl tro.

Vem har siffror på hur mycket böter det blivit totalt?

– Det är nog faktiskt ingen som har exakt koll på det. I runda slängar kanske det är 30.000-50.000 kronor.

”Gör det här för att komma runt reglerna”

Förra veckan gjorde laget klart med en ny tränare. Det blir herrlagets assisterade tränare Mikael Blomqvist, som tidigare tränat Udominate, som återvänder till laget. Men enligt Oscar Stenberg kommer Blomqvist att gå in som assisterande tränare, trots att han på papperet står skriven som lagets huvudtränare.

– Bo Ågren-Malm kommer att fortsätta leda laget. Det här är bara en konstruktion som vi gör för att komma runt reglerna.

”Känns som att komma hem”

Mikael Blomqvist tycker att han blivit väl mottagen i sitt nygamla lag.

– Jag ledde laget i tre år tidigare, så jag känner många spelare och det känns tryggt. Man kan säga att det känns som att komma hem igen, säger Blomqvist.

Han har inga planer på att göra några större förändringar i laget.

– De hade 21 raka vinster innan jag kom in, så det känns dumt att ändra på ett vinnande koncept. Jag kommer att bidra med två ögon till på träningarna och se till att behålla det som laget har och utveckla det ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.