Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förödelsen efter garagebranden på Tomtebo i Umeå Foto: Per-Anders Fredriksson

Rasrisk försenar polisens utredning av garagebranden på Tomtebo i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgen brann i en garagelänga på Tomtebo i Umeå har polisen startat en förundersökning angående mordbrand. Men det finns ingen misstänkt och brandorsaken är fortfarande okänd.

– När vi kom till platsen var det övertänt, säger räddningsledaren Jörgen Forslund.

Tio bilar totalförstördes när garagelängan på Tomtebo i Umeå brann natten mot söndagen. Nu utreder polisen om det rör sig om mordbrand eller en olycka.

– Vi är intresserade av tips från allmänheten som kan ha sett något på platsen, säger förundersökningsledare Pia Westlund.

Polisens har ännu inte kunnat göra någon teknisk undersökning då taket riskerar att rasa in men under måndagen har man hållit förhör med boende på området.

Boende evakuerades

Det är bara några meter mellan bostäderna och garaget och flera boende tvingades evakueras då det fanns risk att branden spred sig.

– Det är hemskt, vi var tvungen att lämna huset under flera timmar på natten, säger en boende till SVT Nyheter Västerbotten.

Det är fortsatt oklart när den tekniska undersökningen av brandplatsen kan genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.