Foto: SVT.

Ingen vill köpa Vitbergsstugan – nu föreslås rivning

Uppdaterad
Publicerad

Vitbergsstugan i Skellefteå har varit ute till försäljning en längre tid. Men ingen vill köpa den. Nu föreslår därför kommunen att stugan ska rivas.

Vitbergsstugan har varit till salu sedan 2011, men ingen köpare har nappat. Nu har nämnden för support och lokaler föreslagit att stugan ska rivas. Anledningen är att kommunen har för stora kostnader för drift och framtida underhåll.

– Under årens lopp har det funnits olika intressenter, men i slutändan har det inte blivit någon affär, främst på grund av de höga driftskostnaderna. Vidare har en del intressenter fallit bort då den verksamhet de planerat att bedriva inte överensstämt med den inriktning som vi velat se för området, säger Tomas Teglund (S), ordförande i nämnden för support och lokaler i ett pressmeddelande.

Framtida underhållsbehov uppskattas till cirka åtta miljoner kronor. Vidare föreslår nämnden att rivningskostnaden på cirka 800.000 kronor ska tas från redan befintligt konto för avyttringar.

Ärendet ska vidare till kommunfullmäktige där slutgiltigt beslut förväntas innan årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.