Foto: SVT

Inget hopp för fönsterfabriken

Uppdaterad
Publicerad

Idag möttes landshövdingen, kommunalrådet i Norsjö och fabriken Inwidos ledning i residenset I Umeå. Ämnet för mötet var framtiden för fönsterfabriken i Bjurträsk. Men inget hopp gavs om att rädda de 69 jobben.

– Vi står fast vid beslutet att avveckla tillverkningen av fönster i Bjurträsk, däremot har vi haft bra samtal om hur lokaler och maskiner kan användas i framtiden, säger Mikael Carleson, vd för Inwido Sverige.

Inget hopp

Även landshövdingen och kommunalrådet i Norsjö var klara över att nedläggningsbeslutet står fast.

Fönsterfabriken i Norsjö

– Jag hade väl kanske haft något litet hopp om att en del av jobben skulle kunna räddas, men det finns inget hopp om det. Nu måste vi se andra möjligheter, säger Mikael Lindfors (S), kommunalråd i Norsjö.

– Vi hade konstruktiva samtal om att lokalerna kanske kan användas av andra företag i framtiden och att Inwido kan lämna kvar maskiner, säger landshövding Magdalena Andersson.

Vill se framåt

Mikael Lindfors var besviken men samlad efter mötet och väljer att se framåt.

– Nu ska Norsjö kommun bli en sammanhållande kraft och föra vidare samtal med entreprenörer, anställda och företag om annan produktion i lokalerna. För kompetensen finns, säger Mikael Lindfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fönsterfabriken i Norsjö

Mer i ämnet