Foto: Patrik Samuelsson SVT

Inställd trafik mellan Skellefteå och Umeå efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Under natten rasade en brand i Skellefteå buss kallgarage på Norra Järnvägsgatan i Skellefteå. Branden kunde släckas under morgonen men sju bussar totalförstördes och det här påverkar nu kollektivtrafiken. Flera avgångar mellan Skellefteå och Umeå är inställda.

Branden startade vid 03 på natten till måndag i Skellefteå buss kallgarage. Räddningstjänsten kunde släcka branden under morgonen men det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Totalt förstördes sju bussar som i dag skulle trafikerat sträckan mellan Skellefteå och Umeå. Det är framförallt linje 12 mellan Skellefteå och Umeå, men även linje 21 mellan Skellefteå och Burträsk som påverkas. En avgång från Skellefteå till Haparanda ställdes också in under måndagsmorgonen. Busstrafiken lokalt i Skellefteå påverkas i nuläget inte, enligt Skellefteå buss vd Marie Larsson.

– Det är främst trafiken utifrån Skellefteå som kommer påverkas, säger Harriet Söder, vd på Länstrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.