Foto: Ante Fahlén

Joel och Kevin är inlandets vassaste högstadiekockar

Uppdaterad
Publicerad

Elever från hela Sverige har gallrats till kockduellen. Nu är Storumanborna Kevin Amrén och Joel Hugosson med i kampen om finalplats i Stockholm.

Kevin Amrén och Joel Hugosson har chans att få ställa sig inför en internationell matlagningsjury och presentera sin egna rätt ”Köttfärsspett med inspiration av vintern”. Tjugofem bidrag från olika delar av landet kommer granskas och därefter väljs tio ut.

– Det skulle vara drömmen att få åka till Stockholm och tävla, säger Kevin och Joel.

Det var idag, torsdag, som deltävlingen avgjordes på Malgomajskolan i Vilhelmina. På motståndarsidan stod Amanda Stenström, Wanja Lindh och Solange Ishimwe från Dorotea.

”Enormt bristyrke”

Kockduellen har tidigare inte funnit norr om Gävle men i år är första gången. Tävlingen riktar sig till elever i 8-9 klass och syftet är att flörta med ungdomarna inför deras gymnasieval.

– Kockyrket är ett enormt bristyrke, säger Teres Gärdin, regionsansvarig arrangör.

Imorgon, fredag, kommer nästa deltävling gå av stapeln i Skellefteå.

– Det känns jätteroligt att det kommit till Norrland och att det är så stort intersse. Vi hoppas det här kommer att leva vidare, säger Teres Gärdin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.