Foto: PRIVAT

Jörgen såg älgarnas älskog

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det uppehåll i älgjakten på grund av brunstperioden. I torsdags fick Jörgen Sikström se två oblyga älgar en bit från skogsvägen som utnyttjade uppehållet.

Det var i torsdags som miljöinspektören Jörgen Sikström från Dorotea var ute efter skogsvägarna. Plötsligt såg han två älgar springa in i skogen. Han stannade bilen för att fotografera. Kort därefter kom älgarna ut från skogen igen.

– De två oblyga älgarna började para sig mitt framför oss i bilen. Det var intressant att se, kul att det kommer fler älgar till området, säger Jörgen Sikström.

Älgar i Västerbotten

LÄS MER: Mun mot nosmetoden räddade jakthunden

Foto: Privat

Att älgar parar sig under brunstperioden är inget ovanligt. Men att få se det är få förunnat.

– Jag har visat bilder för kamraterna, många tror att jag tagit bilden från google. Men vi fick se det, jag ska ringa upp jaktledaren för området och be dem spara kon när jakten drar igång, säger Jörgen Sikström med ett skratt.

LÄS MER: Jägare kritiska: För många älgar ska skjutas

Hur kom det sig att älgarna inte upptäckte er?

– Haha ja, de hade nog annat i tankarna så att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älgar i Västerbotten

Mer i ämnet