Årets julgran i Vännäs har tre toppar. Foto: Sofia Tjärnström

Här trappas julgranskriget upp

Publicerad

I Vännäs har man satt upp årets julgran utanför Medborgarhuset. I år har man valt en julgran som har inte mindre än tre toppar, alltså en trillinggran.

Vi har tidigare berättat om Lövånger som efter fjolårets uppmärksammade fula gran i år försöker upprepa gran succén med en dubbelgran.

Men nu har alltså Vännäs gått ett steg längre och valt att ställa upp en trillinggran.

– Vi hade ingen tanke kring det när vi valde gran, det viktigare är ju att den är snygg och att det är ett bra pris på granen, säger Mikael Kjellson , arbetsledare på samhällsbyggnadsförvaltningen i Vännäs.

Är det svårt att välja ut en perfekt gran?

– Det är de ju, först och främst växer ju granar i skogen tät inpå varandra, då är det ofta någon sida som är ful, så man försöker ju leta efter en gran som står lite åtskilt, säger Mikael Kjellson.

Börjat titta inför nästa år

Trillinggranen som i år får äran att stå på utanför Medborgarhuset uppskattar Mikael Kjellson tll ungefär 15 meter och redan nu har man börjat titta på grankandidater inför nästa år.

– Jag har aldrig stött på en gran med tre toppar tidigare, men det är ju alltid kul med uppmärksamhet, säger Mikael Kjellson.

Resultat · Vad är viktigast när du väljer din gran?

 1. Att den är grann
  50 %
 2. Att den inte barrar
  15 %
 3. Den ska vara billig
  5 %
 4. Min gran måste sticka ut
  3 %
 5. Nej tack. Julgran är ingenting för mig
  26 %

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer