Kastade marmorplattor på bil – skadade sjuåring

Publicerad

En man i Nordmalings kommun kastade två kilo tunga marmorplattor mot en bil där en sjuåring befann sig. Barnet bröt bland annat handleden. Nu har mannen dömts i sin frånvaro.

Det var 2016 som mannen kastade marmorplattor mot en sidoruta på en bil. Plattorna ska ha vägt omkring 1,5-2,5 kilo styck. I bilen satt ett barn som då var i sjuårsåldern.

Plattorna skadade barnet genom smärta, svullnad och en handledsfraktur. Åklagaren menar att det varit fråga om ett medvetet risktagande och att handlingen närmar sig en uppsåtlig handling.

Barnet tvingades vara gipsad i sex veckor och ordinerades försiktighet från läkare i ytterligare upp till sju veckor. Enligt åklagaren har barnet varit orolig och ledsen efter händelsen.

Mannen dök inte upp till förhandlingarna och dömdes i sin frånvaro till att betala 28 000 kronor till barnet för kränkning samt sveda och värk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.