Foto: SVT

Klart: De ingår i Skellefteå AIK:s tränartrio

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte ens gått två veckor sedan det blev klart att Skellefteå AIK får ett damlag i ishockey. Under söndagen stod det klart vilka tre personer som kommer att träna laget.

Det blir Kajsa Östlund, som tidigare själv spelat ishockey, Magnus Lundin, som tillsammans med Kajsa tränade Clemensnäs damlag när de senast spelade i division 1 samt Henrik Östlund, som tidigare tränat Clemensnäs J18-lag som kommer att leda laget.

– Det känns jättebra och spännande att ha dessa tre personer som en tränartrio. De har alla jobbat med damhockey tidigare, de känner till damspelarna runt om i Skellefteå och de är alla kunniga, säger Jörgen Granlund, som i förra veckan blev klar som sportchef för laget.

”Vi är i början av en resa”

Skellefteå AIK menar att syftet med att starta ett damlag i ishockey bland annat är att bidra till stadens jämställdhetsutveckling. Nu är sportchef och tränare klara, men än finns många pusselbitar som ska falla på plats.

– Det är ett division 1-lag som startar, Rom byggdes inte på en dag och vi är precis i början av den här resan. Väldigt mycket är fortfarande oklart, vi jobbar på att få ihop truppen och det kommer att ta tid, men det får det göra också, säger Jörgen Granlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.