Foto: SVT

Klart: Dorotea får ny kommunchef – igen

Publicerad

I mitten på januari stod det klar att Doroteas kommunchef Joakim Eriksson skulle lämna sitt uppdrag efter oenigheter med kommunstyrelsen. Nu är det klart vem som blir hans efterträdare – ett tag

Det blir Kjell Brickman, som tidigare varit socialchef i Dorotea, som nu blir tillförordnad kommunchef. Hans uppdrag kommer i första hand att innefatta arbete med interna frågor rörande verksamhet, ekonomi och personal.

Det har varit stor ruljans på kommuncheferna i Dorotea de senaste åren. 2012 lämnade Bo Edin uppdraget efter att ha varit kommunchef i mindre än fem månader. Staffan Berggren fick sparken 2014 då ledningsgruppen, enligt honom, saknade förtroende för honom. Nu kommer Kjell Brickman att sitta som tillförordnad kommunchef fram till 31 augusti 2017, vad som händer efter det är i dagsläget oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.