Kommunalrådet Hans Lindberg (S) och Thorengruppens Raja Thorén är överens om nya hallar i Umeå. Foto: Umeå kommun/Thorengruppen.

Klart med ny fotbollshall i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart med en ny fotbollshall i Umeå. Beslutet togs under kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen. Det kommer även sättas upp ett fotbollstält på Gammlia redan i höst.

En ny fullstor fotbollshall kommer byggas med tillhörande innebandyhall på Noliaområdet i Umeå. Bygget beräknas vara klart 2020 eller 2021. Beslutet togs under tisdagseftermiddagen under kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Det innebär att äntligen får fotbollen en fotbollshall som varit efterlängtad i otroligt lång tid av fotbollen i Umeå, säger Hans Lindberg, ordförande i kommunstyrelsen.

Bygget av idrottshallar på Nolia

Dålig lösning enligt (V)

Det är Thoréngruppen som kommer stå för byggandet samt driften och kommunen kommer hyra hallen i 25 år. I hyran ingår även ett fotbollstält som kommer sättas upp på Gammlia redan i höst.

Vänsterpartiet var de enda som reserverade sig och yrkade avslag – man menar att det inte är utrett vad det skulle kosta att driva anläggningarna i egen regi.

– Den här lösningen blir både dyr och dålig för skattebetalarna, säger Ulrika Edman gruppledare (V).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bygget av idrottshallar på Nolia

Mer i ämnet