Klubben hoppar fallskärm i Umeå – första gången sedan olyckan

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen hoppar deltagare från Umeå fallskärmsklubb över Umeå för första gången sedan den tragiska flygolyckan i mitten av juli.

– En av de förolyckade hopparna hade en helt ny skärm som han aldrig fick hoppa. Jag tänkte hoppa den ikväll, säger Johan Hellström klubbens chefinstruktör.

Det har gått drygt tre veckor sedan flygplanet med nio ombord kraschade på ön Storsandskär i Umeå. Det är begravningstider.

Sorgen är påtaglig när vi möter upp Umeå fallskärmsklubbs chefinstruktör Johan Hellström vid klubbens lokaler. Han är klubbens ytterst ansvariga för hoppningen och berättar att flera av medlemmarna redan varit uppe i luften efter olyckan.

Flygkraschen i Umeå

– De har hoppat på andra klubbar. Ikväll är det första gången i Umeå sedan olyckan, säger han.

Klubben har lånat ett plan och ska under tisdagen öva inför en uppvisning i Piteå. Johan Hellström och ytterligare tre hoppare deltar. Hoppet är planerat till omkring klockan 18.00.

Hör honom berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet