Foto: SVT

Knivskar sin kompis i halsen – ”Det är jag som har gjort det”

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man från Umeå döms sedan han misshandlat och knivskurit sin kompis i bland annat halsen.

Det var i slutet av april som händelsen utspelade sig på stadsdelen Tomtebo i Umeå. De två männen hade tidigare under kvällen festat och spelat TV-spel, vid 23-tiden uppstod ett bråk mellan dem som slutade med att 27-åringen slog och knäade sin kamrat i huvudet. Sedan tog han en kökkniv och skar honom i ena handen och i halsen.

Kraftigt blödande lyckas den knivskurne mannen larma SOS, telefonsamtalet bröts. När larmoperatören ringde tillbaka var det 27-åringen som svarade. Han gav då sken av att vara den knivskurne mannen och säger flera gånger ”Det är jag som har gjort det, jag själv som har gjort det”.

Polis på plats

När larmoperatören senare förstår att det inte är den skadade mannen denne talar med ändras 27-åringens tonläge och sinnesstämning, enligt domen. När polis kommer till platsen står 27-åringen på brottsplatsen med telefonen i ena handen och kniven i den andra.

27-åringen åtalades misstänkt för mordförsök i första hand, försök till dråp eller grov misshandel i andra hand. Nu har Tingsrätten i Umeå prövat målet och mannen döms till fängelse i två år och nio månader för grov misshandel. Han ska även betala 67 700 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.