Kommun får miljonbelopp efter skogsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Nordmalings kommun får drygt 1,5 miljoner kronor i ersättning av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för kostnader i samband med skogsbranden i juli 2018.

Skogsbränderna under förra sommaren innebar stora kostnader för räddningstjänsterna i Västerbotten. De två bränderna i Tallberg, Nordmaling och Tväråbäck, Vännäs, beräknas ha kostat tillsammans över två miljoner kronor.

– Det vi kan säga är att det helt klart blivit dyrt. Det har varit långvariga arbeten och vi har flugit helikopter mycket och det är väldigt dyrt, sa Kurt Byström, räddningchef i Nordmaling, tidigare till SVT.

Begärde mer i ersättning

Nordmalings kommun har nu beviljats drygt 1 496 322 kronor från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för kostnader för räddningstjänst i samband med skogsbranden.

MSB avslog dock kommunens ansökan om ersättning för personalkostnader i samband med återställning efter branden på ungefär 24 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Mer i ämnet