Arkivbild. Malås kommunalråd Lennart Gustavsson (V). Foto: SVT

Kommunalrådet om besparingarna: ”Skulle varit gjort för längesen”

Publicerad

Kraftiga besparingar väntar för- och grundskolan i Malå. Olyckligt, men nödvändigt menar kommunalrådet Lennart Gustavsson (V).

Det var under tisdagen som barn- och utbildningsnämnden i Malå beslutade om besparingar på nästan tio miljoner kronor per år.  

– Det här skulle varit gjort för längesen. Vi skulle ha sett till att ha bättre ordning på vår ekonomi så vi kunnat jobba bättre för framtiden än vad vi tvingas göra nu, säger kommunalrådet Lennart Gustavsson (V).

Vill ha en bra skola i framtiden

Gustavsson hoppas att besparingarna ska skapa en stabil grund för kommunen. Ambitionen är att under denna mandatperiod se till att kommunen får en stabil ekonomi för att kunna satsa framåt.  

Vad skulle du vilja säga till oroliga föräldrar? 

– Det här måste göras i dagsläget för att vi ska kunna ha en chans att behålla en bra skola och skapa en ännu bättre skola i framtiden. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.