Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell säger om dagens situation med skolkjutsen. Foto: Berno Jonsson/SVT

Storumans kommunalråd om skolskjutsarna: ”Det här blev inte bra”

Publicerad

Kritikstormen från arga och oroliga föräldrar kring ändrade skolskjutstider i Storuman har varit massiv. Det gör att kommunen är beredd att backa.

– Det här blev inte som vi tänkt oss, säger kommunalrådet Tomas Mörtsell (C).

Det har tagits ett politiskt beslut om ett nytt skolskjutsreglemente, och ändring i skolskjutstiderna, där tanken var att spara pengar. Men konsekvensen blev att väntetiderna för många av de mindre skolbarnen blev upp till tre timmar.

– Jag förstår kritiken och jag är beredd att jobba för att få till en ändring till det bättre igen, säger Tomas Mörtsell.

Hör Tomas Mörtsell berätta i klippet längst upp. I videon nedanför berättar nioårige  Zeth Pante, och hans föräldrar, om de långa dagarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur funkar det att ha tolvtimmarsdagar? Hör Zeth Pante och föräldrarna berätta i klippet: ”Det blir ingen fritid”. Foto: Berno Jonsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.