Hör kommunalrådet Gunnel Jonsson (S) om sparbeskedet. Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Vi vet vart det blöder pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Åseles äldreomsorg har för stor kostym sett till kommunens storlek. Så motiverar kommunalrådet gårdagens sparbesked.

Beslutet är enligt Gunnel Jonsson (S) helt nödvändigt då prognosen är 18 miljoner back. Enligt henne är det inte rimligt att ha så många platser som kommunen har idag.

– Vi måste minska kostymen efter vårt befolkningsunderlag. Vi har platser som ungefär motsvarar en befolkning på 5000 personer när vi är 2800, säger hon.

”Vet inte riktigt hur de tänker”

Men hos Centerpartiet och Liberalerna är man oroliga över beslutet att lägga ner Stugan. Dels vad som kommer hända med korttidsplatserna men också framöver med akutsjukvårdsplatserna.

– Man vet inte riktigt hur de tänker för nu kommer det bli en hel avdelning här som kommer att bli mörklagd och tom. Region Västerbotten ska också spara en hel del pengar så att det är frågan hur de ser på hela övervåningen här framöver, säger Centerpartiets Åsa Eriksson.

I klippet ovan kan du höra Gunnel Jonsson (S) berätta mer om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.