Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här är människor väldigt chockade” – hör SVT:s reporter Moa Lindberg på plats i Lycksele. Foto: SVT

Kommunchefen i Lycksele: ”Många är väldigt tagna”

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele är i chock efter det grova våldsdådet.

Kommunen har nu organiserat en krisledningsgrupp som bland annat ska hjälpa elever när de återvänder till skolan.

– Det är nu det stora arbetet börjar, när klasskamrater till de här barnen kommer tillbaka, säger Lyckseles tillförordnade kommunchef Kerstin Olla Grahn i SVT:s Morgonstudion.

Två barn under tio år och en äldre kvinna vårdas ännu på sjukhus efter att ha utsatts för ett grovt våldsbrott i ett samhälle i Lycksele på måndagen.

En man i 50-årsåldern, som uppges ha en nära relation till de inblandade, har anhållits misstänkt för tre fall av försök till mord. Mannen förnekar brott, i övrigt är polis och åklagare förtegen om ärendet.

I samhället beskrivs stämningen på tisdagsmorgonen som chockartad.

– Många är väldigt tagna, säger Kerstin Olla Grahn, tillförordnad kommunchef i Lycksele, i SVT:s Morgonstudion.

– Här är det barn under tio år som är inblandade, så det är klart att det skapar en väldig dramatik. Det är många som känner sig berörda, säger hon.

”Det stora arbetet börjar”

Kommunen organiserade under måndagsförmiddagen en krisledningsgrupp för att hantera händelsen. Bland annat kommer stort fokus att läggas på de elever som i dag återvänder till skolorna.

– Det är nu det stora arbetet börjar, när klasskamrater till de här barnen kommer tillbaka till skolan. Våra pedagoger har ett jättearbete framför sig, säger Kerstin Olla Grahn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet