Lycksele kommun har aktiverat kommunens POSOM-grupp och kommer ikväll erbjuda stöd på S:t Mikaelsgården. Foto: Lycksele kommun

Lycksele kommun aktiverar krisgrupp efter våldsdådet

Uppdaterad
Publicerad

Lycksele kommun har aktiverat sin krisorganisation med anledning av det våldsdåd som inträffat. Under måndagskvällen öppnar man upp en församlingsgård för att erbjuda stöd.

– Det är en djupt tragisk händelse och det är många som är oroliga. Vi kommer att gå ut under eftermiddagen med information till personalen om vad vi vet just nu, säger Kerstin Olla Grahn, tf kommunchef, Lycksele kommun.

Ett grovt våldsbrott har inträffat i ett samhälle i Lycksele kommun. Två barn under 10 år och en kvinna i 75-årsåldern vårdas för sina skador efter händelsen.

Lycksele kommun har aktiverat kommunens POSOM-grupp och kommer ikväll erbjuda stöd på S:t Mikaelsgården mellan klockan 18 och 21

Våldsdådet i Lycksele

– Kyrkan och representanter från kommunen kommer att vara där. Vi gör detta utifrån att det kan finnas personer som behöver få stöd, säger David Isaksson, enhetschef inom individ och familjeomsorgen med ansvar för barn och unga.

”Komma dit och få stöd”

Både medarbetare från kyrkan och kommunen kommer att finnas tillgängliga.

– Man kan komma dit och får stöd. Alla reagerar på olika sätt vid sådana här händelser. Men i och med att det är barn inblandat blir det känsloladdat. Vi vill också under kvällen gå ut med saklig information från polis och sjukvård, säger David Isaksson.

Tidigare i artikeln stod att det var i Södermalmsskolan som skulle öppnas för krisstöd. Platsen ändrades senare av kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet