Anders Wikström, förskolechef i Tvärålund. Foto: SVT

Kommunen agerar på föräldrarnas oro

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrars oro för dålig inomhusmiljö på förskolan i Tvärålund har nu fått Vindelns kommun att agera. Källaren kommer under våren att saneras.

Trots att både förskolechefen och vd:n för Vindeln bostäder försäkrar om att det inte längre finns problem med mögel i källaren på förskolan i Tvärålund har kommunen ändå tagit beslut om en sanering av källaren och orsaken är en ökad oro från föräldrar.

– Det här är säkerhetsåtgärder som vi gör och det var också ett huvudspår som föräldrarna hade från början, hur källaren såg ut och risken att det skulle finnas mögelsporer eller annat. Därför väljer vi att ta kostnaden och slipa ner väggarna, säger Anders Wikström, förskolechef i Tvärålund.

Dessutom har en inomhusutredare kopplats in som under förra veckan besökte förskolan för att undersöka arbetsmiljön i hela huset och resultatet från hennes utredning väntas vara klar om ett par veckor.

En styrgrupp har bildats

Förskolechefen Anders Wikström berättar att man nu tillsammans med föräldrar bildats en styrgrupp som där man kommer att fortsätta arbeta för att försäkra sig om att både kommunen och föräldrar känner sig trygga med barnens arbetsmiljö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.