Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tekniska nämndens vice ordförande Anna-Karin Sjölander (C), följer utvecklingen vid Västra länken. Foto: SVT

Kommunen efter broolyckan i Umeå: ”Kan försena andra planer”

Uppdaterad
Publicerad

Broolyckan vid bygget av Västra länken i Umeå oroar politiker i tekniska nämnden.

– Det här kan försena andra planer som hör ihop, säger Anna-Karin Sjölander (C), som är vice ordförande.

Det var i tisdags som det inträffade en olycka vid bygget av bron över Umeälven i Umeå. Umeå kommun har ännu inte kunnat reda ut hur olyckan kan påverka det fortsatta bygget av Västra länken.

– Det är otroligt tråkigt det som hänt. Vi inväntar Trafikverkets bedömningar. De måste få ro att analysera platsen innan vi kan säga något om framtiden, säger Gunnar Teglund, senior projektledare för Västra länken vid Umeå kommun.

Trafikverket har påbörjat arbetet med att hantera den del av bron som glidit av landfästet. Initialt måste eventuella skador på brostöden och brodelen inventeras. Sedan ska åtgärder planeras utifrån det.

”Går inte att spekulera”

Karin Isaksson som är teknisk chef på Umeå kommun menar att man ännu inte rett ut hur olyckan kan påverka det fortsatta bygget av Västra länken.

– Det går inte att spekulera innan vi vet hur stora förseningarna blir. Inom några veckor kommer vi veta betydligt mer. Vi har löpande möten med Trafikverket, säger hon.

Tekniska nämnden följer utvecklingen

I tekniska nämnden vid Umeå kommun finns en oro för hur förseningar kan påverka Umeås trafikläge på sikt.  Ordförande Lena Karlsson Engman (S) har valt att inte kommentera, men vice ordförande säger så här:

– Troligtvis kommer länken att försenas kraftigt, kanske upp till ett år eller ännu längre, säger Anna-Karin Sjölander (C), vice ordförande i tekniska nämnden. 

I klippet hör du hur Anna-Karin Sjölander (C), vice ordförande i tekniska nämnden, tänker om framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer