Arkivbild. Foto: Erik Johansen / TT

Kommunen slutar köra upp skidspåret i Borgafjäll

Publicerad

Dorotea kommun kommer inte att köra upp skidspåret i Borgafjäll i vinter – anledningen är att kommunens ekonomi är i en kritisk situation.
– Jag kan inte motivera att dra in en skolsköterska eller en lärartjänst för att köra upp ett skidspår, säger Nicke Grahn (L), vice ordförande kultur- och utbildningsnämnden.

Dorotea kommun kommer inte att köra upp skidspåret i Borgafjäll i vinter. Detta har Kultur och utbildningsnämnden beslutat. Anledningen är att kommunen befinner sig i en kritisk ekonomisk situation och att skidspår i andra fjällregioner inte körs upp av kommunerna. Det var en enig nämnd som tog beslutet.

– Det här kostar kring 300 000 kronor per år. Att folk blir besvikna kan jag förstå men ibland måste man prioritera. Vi har ett jätteunderskott, säger Nicke Grahn (L), vice ordförande kultur- och utbildningsnämnden.

Kultur och utbildningsnämnden har samtidigt lagt ett förslag till kommunfullmäktige att öka anläggningsbidraget för elljus- samt skidspår, öka budget för föreningsbidrag, samt återinföra kulturbidraget. Detta för att ge mer stöd till ideella kultur- och fritidsföreningar.

Beslut kring detta ska tas av kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer