Madelaine Jakobsson (C), Nordmaling, är en av de kommunalråd som skriver om oron i ett pressmeddelande Foto: SVT

Kommunerna efter beskedet om att Arbetsförmedlingen lägger ner lokala kontor: Känner stark oro

Publicerad

Efter beskedet om att Arbetsförmedlingen lägger ner elva kontor i Västerbottens län är upprördheten stor bland lokalpolitikerna. Kommunalråd från fem kommuner går nu ut i ett gemensamt pressmeddelande och berättar om oron. 

Pressmeddelandet är undertecknat fem av kommunalråden i kommunerna som berörs av nedläggningen: Robertsfors, Vännäs, Vindeln, Bjurholm och Nordmaling. 

– Vi känner nu stark oro för att Arbetsförmedlingens omstrukturering helt ska utarma det lokala beslutsfattandet och stödet för våra invånare och företag”, säger kommunstyrelsens ordförande i Nordmaling Madelaine Jakobsson (C) i pressmeddelandet. 

Kommunalråden skriver att de befarar att arbetsmarknadsfrågor, stöd till individen vältras över från staten till kommunerna och med det även kostnaderna.  

“Vi förväntar oss nu att få samverka nära med Arbetsförmedlingens ledning så att alla våra invånare och arbetsgivare får det stöd de behöver, även i våra kommuner”, skriver man i pressmeddelandet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer