Genrebild. Foto: TT

Kommunstyrelsen i Skellefteå säger nej till tiggeriförbud

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Skellefteå säger nej till kraven om att det ska införas ett lokalt tiggeriförbud i kommunen. Det är Moderaterna och Sverigedemokraterna som i var sin motion har väckt frågan om ett tiggeriförbud i Skellefteå.

Kommunstyrelsens majoritet anser att det skulle bli alltför svårt att dra gränsen mellan tiggeri och insamlingar till välgörande ändamål.

– Ett tiggeriförbud  är knappast är en lösning för utsatta människor eller för samhället, skriver kommunstyrelsen i sitt svar på motionerna.

Ordningsproblem kring tiggarna i Skellefteå har varit få. Inte heller misstänker polisen kriminalitet. Men Moderaterna vill se en utvärdering av de åtgärder som har gjorts för EU-migranterna i kommunen.

– Har dessa åtgärder förbättrat situationen, eller har de lett till ett fördjupat utanförskap, undrar Andreas Löwenhöök (M).

Frågan ska avgöras av kommunfullmäktige i februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.