Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Konflikt om TV-rättigheter för innebandy

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett stormöte på måndagen står Svenska Superligan i innebandy fast vid att det är de som borde ha kontroll över TV-rättigheterna och hotet om att bilda en egen liga kvarstår.

Konflikten inom svensk innebandy mellan Svenska innebandyförbundet och Föreningen Svenska superligan, FSSL, fortsätter. På måndagen hadde FSSL och klubbarna möte i Stockholm och man står fast vid kravet att det borde vara klubbarna som styr över TV-rättigheterna och inte förbundet.

– Det viktigá för oss är att komma vidare i det här. Om vi får rättigheterna är det bra så, annars blir det att starta en egen liga, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

”Vi vill inte bli omkörda”

Konflikten mellan förbundet och FSSL handlar om kontroll över TV- och marknadsrättigheter, där förbundet idag har kontroll och där elitföreningarna vill ha mycket mer att säga till om.

– Vi vill ju befästa vår position som världens bästa liga. Vi vill ju inte bli omkörda av några andra länder, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.