Foto: SVT

Västra länken hotas: M kräver svar av regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att bygget av vägsträckan Västra länken i Umeå kan stoppas har skapat politiskt käbbel. Edward Riedl (M) kräver nu svar från infrastrukturministern.

Trafikverket har fått i uppdrag att se över ett antal vägprojekt där byggandet inte börjat utifrån de åtgärder som måste till för att minska koldioxidutsläppen. Bygget av sista delen av Umeås ringled, Västra länken finns med på den listan av projekt som omprövas.

Kommunalrådet oroas inte

Moderaterna i Umeå reagerade starkt på nyheten men Umeås kommunalråd Hans Lindberg (S) oroas inte och menar att han fått tydliga besked från Näringsdepartementet.

Västra länken

– Jag har varit i kontakt med Näringsdepartementet och planen för resten av ringleden runt Umeå ligger kvar som tidigare, sa han tidigare till SVT Nyheter Västerbotten.

På sin blogg går han så långt att han kallar nyheten för ett falskt rykte som sprids.

M kräver svar

Men riksdagsledamoten Edward Riedl (M) vill nu ha svar från infrastrukturministern Anna Johansson (S).

– Jag kommer att kalla infrastrukturministern till riksdagen för att hon ska få ge besked om varför regeringen lagt in nya direktiv i syfte att ompröva de här projekten och hur det påverkar Västra Länken. Det är av stor vikt för Umeås fortsatta tillväxt att Västra länken blir klar så snart som möjligt, säger Edward Riedl i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västra länken

Mer i ämnet