Foto: SVT. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Anders Ågren: ”Helt vansinnigt”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Umeå reagerar starkt på att det inte längre är säkert att den återstående delen av ringleden runt stan, Västra länken, kommer att byggas.
– Det här är helt vansinnigt. Två tredjedelar av ringleden är ju redan byggd, säger Anders Ågren (M).

Beslutet om att Västra länken skulle byggas togs redan 2008 och den sista delen av ringleden runt Umeå skulle vara färdig 2013. Sedan dess har den försenats och förseningarna kan fortsätta. För Anders Ågren var nyheten om Västra länken i SVT Nyheter Västerbotten på torsdagen helt nya.

– Jag har inte hört någonting tidigare, och alla projekt som finns med i nationella planen genomgår ju rigorösa bedömningar, säger Anders Ågren.

Regeringen bär ansvar

Riksdagsledamoten Edward Riedl (M) är ledamot i Trafikutskottet och har engagerat sig i frågan.

– Det är regeringens egna direktiv som ligger till grund för att bakbinda Trafikverket för att få bort väginvesteringarna och istället göra järnvägsinvesteringar. Det är regeringen som bär ansvar för att ett 20-tal vägprojekt i hela Sverige hotas, säger Edward Riedl.

Ta upp i kommunen

Anders Ågren kommer nu att driva frågan lokalt.

– Jag hoppas att socialdemokraterna här tar kontakt med sina representanter i regeringen. Jag ska ta upp det på kommunledningsnivå här i Umeå, säger Anders Ågren.

SVT Nyheter Västerbotten har sökt kommunalrådet Hans Lindberg (S) för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västra länken

Mer i ämnet