Vi två separata kontroller, en i maj och en i juni, har kommunens tillsynspersoner konstaterat att drygt 10 personer stått för trångt i baren. Foto: Håkan Claesson/SVT

Krog i Umeå hotas av vite på 10 000 för trängsel i baren

Publicerad

En krog i Umeå har vid två olika tillfällen haft för trångt i baren under pandemin. Rättar krogen inte till bristerna riskerar de ett löpande vite om 10 000 kronor för varje konstaterad överträdelse framöver.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Umeå kräver att ett företag agerar för att minska risken smittspridning, och lever upp till den tillfälliga covid-19-lagen.

Vi två separata kontroller, en i maj och en i juni, har kommunens tillsynspersoner konstaterat att drygt 10 personer stått för trångt i baren, inte acceptabelt menar de.

Nu har kommunen utfärdat ett föreläggande där krogen ska förhindra trängsel i baren och om det händer igen så straffas krogen med ett vite på 10 000 kronor för varje konstaterad överträdelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer