Kronofogden flyttar ut jobb från Stockholm

Publicerad

Kronofogden flyttar cirka 80 tjänster från Stockholm och ut i landet. Umeå, Falun, Gävle, Kalmar, Karlstad, Sundsvall, Uppsala, Visby och Östersund är de platser som får nya jobb. Men hur tjänsterna fördelas är ännu oklart.

Beslutet är ett led i den förra regeringens uppdrag att flytta ut tjänster i landet. Att Kronofogden nu flyttar ut tjänster innebär bland annat att kontoren i Handen och Täby avvecklas. Dessutom kommer verksamheten i Arvika, Hudiksvall och Mora att flyttas till närliggande orter. Hur tjänsterna fördelas på de orter som får nya jobb är inte klart än.

– På de orter som ska förstärkas börjar vi rekrytera direkt. Där verksamheten minskar eller upphör kommer medarbetarna att erbjudas anställning på annat kontor eller andra arbetsuppgifter, säger Eva Carlquist, produktionsdirektör och chef över de berörda verksamheterna i ett pressmeddelande.

Kronofogden har i dag kontor på 37 orter i Sverige, från Malmö i söder till Haparanda i norr.Tidigare i år har 35 årsarbetskrafter flyttats från Stockholm till Kristianstad, Luleå och Sundsvall enligt beslut från regeringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.