Kvinna döms efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern döms för vållande till annans död efter att ha orsakat frontalkrock på E12 i höjd med Kattisavan i februari i år. En man i 70-årsåldern skadades så pass allvarligt att han avled i samband med olyckan.

Kvinnan ska ha kommit från stopplikt vid en sidoväg. Vid den aktuella korsningen ska det ha varit höga snövallar som ska ha skymt kvinnans sikt. Kvinnan har uppgett att hon kollat åt båda håll innan hon körde ut på E12.

Så fort hon kommit ut på vägen såg hon en bil komma och ska enligt domen hunnit tänka ”Nu smäller det” innan bilarna kolliderade.

Tingsrätten dömer nu kvinnan för vållande till annans död, eftersom de anser att hon inte i tillräcklig grad förvissat sig om att vägen var fri från trafik. Påföljden blir villkorlig dom och 8 800 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.