Foto: SVT.

Kvinna från Västerbotten omkom i svåra olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor i 60-årsåldern avled och sex andra skadades i en masskrock på E45 utanför Brunflo i Jämtland under torsdagen. En av de omkomna kvinnorna var hemmahörande i Västerbotten.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som olyckan skedde på E45 vid Haxäng. En timmerbil, en personbil och tre ekipage med häst och vagn, på väg mot julmarknad vid Jamtli i Östersund, var inblandade.

Två kvinnor i 60-årsåldern omkom och sex andra skadades. En av kvinnorna som omkom var föraren av personbilen. Den andra var en kvinna som färdades i ett av hästekipagen.

– En kvinna var hemmahörande i Jämtland, den andra i Västerbotten, säger jourhavande förundersökningsledaren Urban Dahlbäck.

Kvinnan som färdades med häst var från Västerbotten. Hon var forbonde och påväg till Jamtli julmarknad.

Det är oklart hur olyckan gått till. Polisen har inlett en förundersökning gällande vållande till annans död, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Anhöriga har underättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.