Foto: Julia Örtegren/SVT

Kvinna i 30-årsåldern misstänks för mordförsök på barn i Umeå – barnet flydde från bostaden

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern misstänks för mordförsök på en pojke under tio år i Umeå. Enligt polisen flydde barnet, som har livshotande skador, från bostaden där brottet ägde rum.

– Han har tagit sig från bostaden till en plats i närheten. Polisen och ambulansen åkte till den platsen, säger David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Under söndagskvällen larmade en person om att ett barn var allvarligt skadat i centrala Umeå.

– Polisen och ambulansen åkte till den platsen som ligger i närheten av bostaden, säger David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Vårdas på iva

Pojken fördes med ambulans till sjukhus. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador, enligt en patientskaderapport från Region Västerbotten.

– Han var talbar i samband med att ambulansen hämtade honom, säger David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

En kvinna i 30-årsåldern greps i bostaden. Under måndagen anhölls hon misstänkt på sannolika skäl för försök till mord.

Barnet har inte hörts

Polisen har spärrat av bostaden och gjort en brottsplatsundersökning. Man har gjort vissa beslag som ska skickas på analys. Under dagen kommer förhör hållas med vittnen. Även den misstänkta kvinnan ska höras. Dock avvaktar man med att höra barnet.

– Vi avvaktar hälsotillståndet. Vi har en ganska god bild av händelsen, säger David Helgesson.

Kvinnan har varken nekat eller erkänt brott.

– Jag har inte träffat med min klient och kan inte uttala mig om hur hon ställer sig till brottsmisstankarna, säger Petter Mörk, kvinnans försvarsadvokat. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mordförsök på barn i Umeå

Mer i ämnet