Kvinna klöste taxichaufför i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern attackerade en taxichaufför genom att bland annat klösa henne i ansiktet och halsen. Hon åtalas nu för våld mot tjänsteman.

Det var i somras som taxichauffören precis hade avslutat en körning i centrala Umeå med bland annat en kvinna i 30-årsåldern som passagerare. 30-åringen angrep då chauffören med våld. Hon ska bland annat ha dragit och slitit chauffören i håret och sedan fortsatt med att klösa henne i ansiktet och halsen.

Våldet eskalerade även till sparkar mot ben och huvudet. 30-åringen ska även ha sparkat eller stampat på chaufförens stortå så pass illa att den fick en fraktur.

Den 30-åriga kvinnan åtalas nu vid Umeå tingsrätt för våld mot tjänsteman och krävs på drygt 19 000 kronor av den drabbade taxichauffören. Kvinnan vidgår delar av händelseförloppet men kan varken erkänna eller förneka brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.