Foto: skyttesport.se.

Länsskytt bäst för dagen i skytte-EM

Publicerad

EM i skytte pågår just nu i Baku, Azerbajdzjans huvudstad. Svenskarna har inte nått några större framgångar under dagen, men bästa svenska blev Lotten Andersson från Ramselefors Skytteförening.

25-åriga skytten Lotten Johansson, Ramselefors Skytteförening, tävlar just nu i EM. Johansson, som tävlade i 3x20 skott med gevär på 50 meter idag, blev bästa av de svenska damerna. Hon tog till slut en 19:e plats med sina 574 poäng – ett snöpligt resultat eftersom det var 577 poäng som krävdes för final, vilket var ovanligt lågt.

– Lotten gör en bra tävling, särskilt med tanke på att hon har bytt både gevär och kläder inför den här säsongen så är detta bra. Poängen ligger i paritet med vad hon har presterat tidigare under säsongen, men då i betydligt bättre väder, säger Jonas Edman, sportchef vid Svenska Skytteförbundet.

”Lottens resultat bra med tanke på vädret”

– Det är klart att vi hade önskat oss en högre lagplacering, men då måste alla tre hålla ihop till 100 procent i den här konkurrensen. Lotten och Anna (Normann) gör godkända matcher idag, de har kämpat bra men kanske inte riktigt haft marginalerna på sin sida. Lottens resultat är bra med tanke på vädret och Anna var nöjd med sitt genomförande. Linda (Olofsson) hade det jättesvårt med vinden och var väldigt besviken över sin prestation, säger förbundskapten Mats Eriksson om damernas insats under torsdagens skytte.

Bästa herrskytt blev Rickard Levin Andersson, även han i 3x20 skott och trap, men då på en 26:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.