Historiens andra Lappland Woodstock är igång i Malå och besökarna får ta del av musik i flera genrer. Foto: Leif Henningsson

Årets Lappland Woodstock har gått av stapeln

Uppdaterad
Publicerad

Förra året arrangerade föreningen “Far out pranksters” Malås första Woodstock-festival, Lappland Woodstock. På torsdagen körde den andra upplagan igång.

Festivalen inkluderar olika typer av musik och arrangeras i Malå för att främja kreativiteten runt orten. Ett annat mål är också att så många som möjligt ska få komma ut och lyssna på musik och ha roligt.

– Förra året kom många besökare i 60-tals kläder och vi är ju influerade och gillar själva 60-tals stuket men festivalen inkluderar alla typer av musik från melodisk metall, psykedelisk rock till rock n roll blues, säger Robert Oscarsson, arrangör och medlem i Far out pranksters.

Festivalen blir större

Nytt för årets upplaga är att arrangemanget även numera vänder sig till barn och ungdomar under 18 år, att konstutställningen flyttat in på festivalområdet och i år arrangeras även en bilträff. Den andra upplagan av Lappland Woodstock är även utökad med en dag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.