Hör kommunalrådet Nicke Grahn om förhoppningarna med Lapplandsleden. Foto: SVT

Lapplandsleden invigs i november – kommunalrådet: ”Bingo för Dorotea”

Uppdaterad
Publicerad

Dorotea kommun ser stora möjligheter med den nya vandringsleden Lapplandsleden. För att locka turister vill man nu se bättre buss- och tågförbindelser direkt kopplade till turistsäsongen.

Den nya vandringsleden kommer att binda samman sträckan mellan Hemavan och Borgafjäll.

– Det är verkligen bingo för Dorotea och Borgafjäll att få en sådan här vandringsled. Ska jag vara egoist så är det ju toppen att den slutar i Borgafjäll, men det vore roligt om det blev en fortsättning söderut, säger Nicke Gran (L), kommunalråd i Dorotea.

Han har arbetat i över 20 år för att få leden och nu händer det. I november invigs leden digitalt och till våren hoppas Nicke Grahn på många turister.

– Vi måste göra som i Norrbotten och Kungsleden. Där har länstrafiken anpassat tåg- och busstiderna till turistsäsongen. Det skulle betyda mycket för Dorotea om det blev så hos oss – övernattningar, restaurangbesök och fler turister, säger Nicke Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.