Rörigt i skolans värld – hör läraren Bodil Holmberg och huvudskyddsombudet Foto: SVT

Lärarnas kritik: Oklar information i coronatider

Publicerad

Lärarförbundet i Umeå vittnar nu om att många lärare hör av sig med många frågor och funderingar kring vad som händer med skolverksamheten i och med coronaviruset.

– Det är en orolig tid och kommer nya besked om vad som gäller hela tiden, säger Per Edberg som är huvudskyddsombud för Lärarförbundet.

Enligt Per Edberg upplever många en ökad arbetsbelastning i och med att lärarna planerar både för en kommande verksamhet i skolan och en eventuell stängning. Lärarna har bland annat många frågor kring hur man ska hinna med.

– Andra undrar om det är farligt på jobbet, om man kan bli smittad, säger Per Edberg.

Coronaviruset i Västerbotten

Ett annat problem är att det har kommit flera olika beslut på kort tid från kommunen kring hur lärarna ska agera i coronatider.

Daniel Nordgren som är för- och grundskolechef för område Öst håller med om att det varit rörigt den senaste veckan.

– Viss information har gått ut och sen har vi fått ta tillbaka vad som gäller. Jag förstår att det upplevs rörigt. Men jag tycker att det blivit tydliga budskap till sist, säger han till SVT.

I klippet ovan hör du Bodil Holmberg på Tomtebogårdsskolan i Umeå. Hon kom nyss hem från en utlandsresa – men har under veckan fått olika besked kring om hon ska jobba eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet