Räddningstjänsten kunde inte gå in med rökdykare. Foto: Erik-Göran Lindberg

Villa eldhärjad – person befaras ha brunnit inne

Uppdaterad
Publicerad

En villa i byn Storbäck, i Dorotea kommun, eldhärjades på onsdagskvällen. En person befaras ha brunnit inne. Räddningstjänsten kunde inte gå in i huset med rökdykare.

– Det var för besvärliga förhållanden. Tyvärr hade branden gått för långt när vi kom till platsen, säger Ingemar Samuelsson, räddningchef i beredskap.

Larmet kom 17:04. Enligt larmet var det rökutveckling från fönster och intill en skorsten. När räddningtjänst kom till platsen var det väldigt kraftig rökutveckling i trähuset med två våningar. Man försökte gå in med rökdykare men temperaturen var för hög.

Räddningstjänst misstänkte att det var någon kvar i byggnaden men kunde inget göra.

– Vi har gjort allt vi kunnat. Vi testade olika metoder för att kunna göra ett sök där inne men det gick inte, säger Ingemar Samuelsson, räddningchef i beredskap.

Villan brinner ner

Räddningstjänst tvingades låta villan brinna ner och fokuserade på att hindra att branden spreds. Ungefär 20 meter från villan ligger en ladugård.

– Vi har begränsad tillgång till vatten och kommer fokusera på att förhindra spridning nu, säger Ingemar Samuelsson.

Polisen har eftersökt personen som är boende på adressen, utan resultat. Anhöriga är informerade. Platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning.

Vid niotiden på kvällen hade huset brunnit ner. Räddningstjänst är kvar på platsen för efterbevakning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.