Larm om bussolycka på E12 vid Yttervik

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 18 kom ett larm om en singelolycka på E12. I höjd med Yttervik söder om Tärnaby hade buss ha kört av vägen.

Både räddningstjänst och ambulans larmades till olycksplatsen där bussen enligt inringaren fått väja för en lastbil och då kört av vägen.

– Det är en buss i linjetrafik som uppger att man mött en lastbil som hållit ut långt i vägen och då har den fått hålla ut åt andra hållet. Då skar bussen i snödrivan vilket resulterade i att man körde i diket, säger Jonas Hallin, räddningschef i beredskap.

Personer oskadda

– Bussen ligger inte på sidan utan står på alla fyra i diket. Det var en chaufför och passagerare ombord som båda mår bra.

Det som återstår för räddningstjänsten nu är att kolla om det finns risk för läckage från bussen, därefter kommer man att lämna olycksplatsen berättar Jonas Hallin.

Det ska i nuläget inte vara något hinder för övrig trafik men det kan komma att bli det vid bärgningsarbetet. Exakt när det sker är just nu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.