Foto: Privat

Två personer voltade med bilen efter misstänkt bilstöld

Uppdaterad
Publicerad

Två personer voltade med bilen på väg 363 strax söder om Vindeln på måndagseftermiddagen. Personerna fick föras till sjukhus – men misstänks nu också för bilstöld.

Larmet kom strax innan klockan 15. En bil med två personer i hade voltat av vägen och bilen hamnade i diket. Båda personerna var i ett tidigt skede ute ur fordonet enligt SOS.

Räddningstjänst, två ambulanser, en ambulanshelikopter samt polis larmades alla till platsen. Enligt polisen var båda personerna vakna och talbara efter olyckan.

– Två personer är lastade i helikopter och är på väg till sjukhuset, säger polisens kommunikatör Marie Andersson som berättar att skadeläget är oklart och hänvisar till sjukvården.

Misstänks ha stulit bilen

Senare under dagen kunde polisen gå ut med mer information på sin hemsida. Där skriver de att personerna som var inblandade i olyckan hade avvikit från ett boende och misstänks ha stulit bilen som de voltade med.

Polisen uppger nu att de har tagit bilen i förvar för en teknisk undersökning.

– Nu jobbar patrullerna med den här händelsen och pratar med vittnen bland annat, säger Marie Andersson, kommunikatör på polisen.

Vägen fick stängas av fram till klockan 16.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.