Lastbil i diket på E4 norr om Sävar: ”Mycket stor påverkan”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen, Trafikverket och Räddningstjänsten varnar alla för halka på länets vägar och framför allt på E4an. Bärgningsarbetet efter en lastbil som åkte ner i diket på E4an strax norr om Sävar har gjort att trafiken behövt ledas om under morgonen.

Lastbilen hade halkat ner i diket men släpet blev kvar och blockerade vägen i södergående riktning.

– Det var glashalt. Alla, polis, ambulans och räddningstjänst har varnat varandra under morgonen för halkan, säger Conny Qwarforth, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen skriver också på sin hemsida att det är väldigt halt i länet och att man ber trafikanter att ta det lugnt under morgontrafiken.

E4: Lastbil i diket vid Sävar

Bärgningsarbetet efter lastbilen har nu avslutats och Trafikverket har tagit bort varningen.

Olyckan inträffade vid halv fyra, natten mot torsdag. Bärgningsarbetet pågick till strax efter 9-tiden på morgonen och E4an stängdes av.

Ambulans, polis och räddningstjänst skickades till platsen, det finns inga uppgifter om skada och föraren larmade själv.

E4: Mindre lastbil halkade ner i diket vid Hörnefors

En mindre lastbil med en personbil på flaket körde i diket på E4an vid Hörnefors vid halv tre-tiden under natten. Enligt räddningstjänsten och polisen var det halt på platsen och ett läckage av hydraulolja upptäcktes när lastbilen hade bärgats.

Väg 363: Personbil i räcket

Varningen har nu tagits bort av Trafikverket.

En personbil hade kört in i räcket på väg 363 mellan Överrödå och Vindeln. Enligt Conny Qwarforth på räddningstjänsten hade föraren lämnat kvar bilen på platsen och olyckan upptäcktes i efterhand.

Väg 509: Stillastående lastbilar blockerar vägen

Varningen har nu tagits bort av Trafikverket.

Två lastbilar stod stilla i höjd med Byviken på väg 509, nära länsgränsen till Västernorrland. Vägen var blockerad under morgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer